نمايش پست تنها
قديمي August 14th, 2004, 13:55   #5
دريا
Senior Member
 
تاريخ عضويت: May 2004
ارسالها: 183
تشکر: 0
تشکر از ايشان: 18 بار در 11 پست
دريا (سطح 0)
0

سلام و با عرض پوزش از تاخير.
واژه آربيتراژور همان انگليس Arbitrager است که البته در فرهنگ اقتصادي دکتر منوچهر فرهنگ به سوداگر ارز يا دلال ارز (و يا اوراق بهادار ) ترجمه شده است . ولي چون اين ترجمه واژه Speculator را به ذهن متبادر ميسازد . ترجيح دادم همان واژه انگليسي را بکار ببرم .
خب قبل از مثال بهتره چند تا ياداوري داشته باشيم :
الف) قيمت يک کالا هميشه با ارزش ذاتي آن برابر نيست و نمونه عيني آن بورس خودمونه
ب) شرايط مکاني مختلف که به دنبال خود تفاوتهايي را در مسايل اجتماعي سياسي اقتصادي فرهنگي به همراه دارد بر عرضه و تقاضاي يک کالا يا دارايي مالي متاثر است
ج) بازارها کاملا شفاف (clear) نيستند که اين منجر به فقدان اطلاعات کامل (و به عبارتي وجود Assymetric Information) خواهد شد. اين مسيله بر تصميم گيري در خريد و فروش و قيمت ان تاثير ميگذارد.
و بطور خلاصه قيمت در يک بازار بدون دخالت سياستگذاران از برايند عرضه و تقاضايي به دست مي آيد که در شرايط مکاني و زماني مختلف متفاوت است .
در مورد اربيتراژور مکان (تفاوت مکانها) عامل سوداوري است . چون همانطور که اشاره شد آربيتراژور همزمان با خريد دارايي همان داريي با همان ميزان را در بازاري ديگر به فروش ميرساند . در نتيجه هيچ وضعيت بازي براي خود باقي نميگذارد .
بعنوان مثال فرض کنيد در بورس تهران قيمت صدرا 1600 تومان و در بورس تبريز 1700 تومان است. با فرض اينکه امکان معامله همزمان در ايران وجود دارد (که البته الان نيست) آربيتراژور با خريد x صدرا از تبريزبه قيمت 1600 و فروش همزمان آن در تهران به قيمت 1700 سودي معادل مابه التفاوت قيمت بعد از کسر کميسيون و ماليات کسب ميکند.
دريا آفلاين است پاسخ با نقل قول