نمايش پست تنها
قديمي January 1st, 2010, 13:51   #22
mercury
Senior Member

mercury's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2007
تشکر از ايشان: 4,167 بار در 976 پست
mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)mercury (سطح 8)
ارسال پيغام بوسیله Yahoo به mercury
0

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله fxpesaran نمايش نوشته ها
ميشه بفرماييد چطوري ميشه فهميد ملكه سالم و سرحاله
آيا از ميوه ها هم تغذيه مي كنند ؟ چون توي منطقه ما گل و گياه كم هستش اين سوال رو مي پرسم
اگه زحمتي نيست يه كم درباره روش كار توضيح بديد ( چيزي كه بصورت تجربي به اون رسيديد رو مي خوام)
سلام

نحوه فهمیدن اینکه ملکه سالمه و وظیفه خودش رو به درستی انجام میده زیاد مشکل نیست ؛

ملکه در دو فصل بهار و تابستان مرتب مشغول تخمگذاری هست ؛ عمر زنبور عسل مثل سایر حشرات کوتاهه بنابراین اگر ملکه به طور مرتب تخمگذاری نکنه جمعیت کندو رفته رفته کاهش پیدا می کنه که این امر موجب کاهش عسل تولیدی کندو میشه !
یکی از عواملی که موجب اختلال در کار ملکه میشه پیر بودن ملکه هست ؛ یکی از عوامل دیگه صدماتی هست که ممکنه به طور اتفاقی به ملکه بخوره ؛
شما می تونید کندو رو چک کنید و به محض اینکه دیدید ملکه کم کار شده و یا اصلاً تخمگذاری نمی کنه بایستی به فکر جایگزین کردن ملکه باشید.
در ماههای اردیبهشت و خرداد ادارات جهاد کشاورزی ملکه های اصلاح شده در اختیار زنبور داران قرار می دهند که می تونید با مراجعه به اونجا ملکه مورد نیاز خود رو تهیه کنید.
البته جایگزین کردن ملکه جدید با ملکه قبلی کلی دنگ و فنگ داره که اگه به درستی انجام نشه منجر به شورش دسته جمعی زنبورها میشه !!!
در همین مورد خودم یک تجربه شخصی دارم که از این قراره :
ملکه جدیدی رو که از جهاد گرفتم داخل یک قوطی پلاستیکی مشبک اندازه قوطی کبریت بود. همراه ملکه معمولاً یه چند تایی هم زنبور کارگر قرار می دهند که وظیفه اونها تغذیه ملکه هستش.
روال کار به این صورته که ملکه کهنه رو بایستی از کندو خارج کرد و به اصطلاح کندو رو یتیم کرد. بعد قوطی حاوی ملکه جدید رو در کندو قرار داد تا ابتدا کندو به ملکه جدید عادت کنه و بعد از 24 ساعت ملکه رو آزاد کرد.( البته این قوطی های جدید دارای یک قسمتی هستند که با موم پوشیده شده و دارای در پوش پلاستیکی هست و اگر اون در پوش پلاستیکی رو بردارید با خوردن موم توسط زنبورها ملکه خود به خود آزاد می شود.)
منتها من ملکه قبلی رو گرفتم و چون دستکش دستم بود متوجه نشدم که آیا تونستم از بین ببرمش یا نه (که ملکه کهنه از دستم نگو فرار کرده ) ! با همین شک و دو دلی بود که ملکه جدید رو با قوطی در کندو قرار دادم.
فردا صبح اومدم به کندو سر زدم و چشمتون روز بد نبینه ملکه قبلیه اومده بود با ملکه جدید درگیر شده بودند و هر دو با نیش همدیگه رو کشته بودند. و مجبور شدم مجدد برای کندو ملکه تهیه کنم.

در ضمن این نکته رو بگم هر چه مقدار و نوع گلها فراوانتر باشه عسل شما مرغوبتر میشه !
میوه جات و غیره در جایگاه بعدی هست که در صورت کمبود گلها زنبورها مجبورند از اونها استفاده کنند که بالطبع عسل تولیدی هم مرغوبیت آنچنانی نداره !