نمايش پست تنها
قديمي March 16th, 2004, 09:21   #1
eqbalnia
Junior Member
 
تاريخ عضويت: Mar 2004
ارسالها: 22
تشکر: 0
تشکر از ايشان: 0 بار در 0 پست
eqbalnia (سطح 0)
0

با سلام
چند پيشنهاد و تحليل كوتاه در مورد صنايع پيشرو در سال آتي:

1) با نگاهي به وضعيت كاني فلزي، خصوصا شركت هاي فولاد و معادن سنگ آهن در ماه هاي اخير و چشم انداز سال آتي آنها، همچنين با توجه به سرمايه گذاري سنگين دولت در اين بخش و حمايت هاي جدي از آن و از همه مهم تر واگذاري سهام شركت هاي گل گهر، فولاد مباركه و اصفهان در سال آينده
به نظر مي رسد صنايع فلزي و به خصوص فولاد و سنگ آهن جزو صنايع پر بازده سال آينده باشند. در اين ميان پيشنهاد مي كنم بخشي از پرتفوي خود را به سهام شركت هاي فولاد كاويان، چادر ملو و سرمايه گذاري معادن و فلزات (مالك 15 درصد چادر ملو، 30 درصد گل گهر و 100 درصد كاويان و بسياري شركت هاي ديگر كه در آينده وارد بورس ميشوند) اختصاص دهيد.

2) صنعت سيمان در سال آينده همچنان با جهش سود ناشي از نرخ هاي جديد سيمان همراه خواهد بود. ليكن شركت هاي سيماني با احتياط و طي چند مرحله به تدريج سود خود را اعلام خواهند كرد. در اين ميان ممكن است ظهور صنايع پر طرفدار ديگر موجب شود تا نسبت P/E اين شركت ها تا اندازه اي تعديل شده و يا حداقل از روند صعودي سال هاي اخير آن كاسته شده و در حد ارقام فعلي حدود 20 باقي بماند. از اين پس بازدهي در اين صنعت عمدتا از محل تعديل سود و نه رشد P/E متصور است. ليكن مي تواند تا تير ماه كام سهامداران را با بازدهي حداقل 40 درصدي شيرين نمايد. شركت هاي سيمان فارس و خوزستان، شاهرود ، خاش و اروميه در قيمت هاي فعلي و بر اساس اطلاعات موجود ارزنده تر از بقيه به نظر مي رسند.

3) خودرو: طبق سنت هر سال انتظار مي رود با فرا رسيدن فصل بهار دوباره جوي از خوش بيني در مورد سهام خودرويي بر بازار حاكم شود. هر چند تكرار تجربه بهار گذشته بعيد به نظر مي رسد ليكن به نظر مي رسد شركت هاي خودرويي قبل از مجمع حداقل با P/E فعليشان معامله شوند. بر اين اساس مي توان با يك ضرب و تقسيم ساده حداقل قيمت كف اين شركت ها را در تير ماه حدس زد. به عنوان مثال در مورد ايران خودرو : 5.8*1000 ريال= 8500 ريال و يا سايپا: 8*3000 ريال = 24000 ريال كه البته اين ها به نظر من قيمت كف است. يعني حداقل 50 درصد بازدهي.

البته بزرگان بازار نسبت به خودروهاي سنگين مثل ايران خودرو ديزل و سايپا ديزل اطمينان بيشتري دارند.
اين دو شركت بر خلاف شركت هاي سواري در مورد واردات هيچ مشكلي ندارند. مي توانيد تعرفه واردات 130 درصدي خودروهاي سبك را با تعرفه 35 درصدي براي خودروهاي سنگين مقايسه كنيد. ضمن آنكه دولت در زمينه نوسازي ناوگان حمل و نقل كشور جدي بوده و بر خلاف خودروهاي سبك كه به تدريج با مشكلات فروش و بازاريابي مواجه مي شوند در مورد خودروهاي سنگين اين بحث كاملا منتفي است .
در اين ميان توجه شما را به اطلاعيه جديد شركت سايپا ديزل جلب مي كنم كه بودجه توليد سال بعد خود را 12000 دستگاه بدون تريلر اعلام كرده است كه معناي آن برنامه شركت براي توليدي معادل 2 برابر امسال مي باشد. هر چند شركت در اطلاعيه اخير خود از اعلام سود سال بعد به دليل مشخص نبودن تعرفه گمركي واردات قطعات بصورت CKD طفره رفته است (تعرفه واردات CKD براي سال بعد در مورد سواري معادل 15 درصد ارزش آن و در مورد خودروهاي سنگين 5 درصد ارزش آن تعيين شده است كه اين باز هم به نفع توليد كنندگان خودروهاي سنگين براي واردات قطعات مورد نياز آنها مي باشد) ليكن سود شركت براي سال آينده احتمالا در وهله اول حدود 1800 ريال بازاي هر سهم اعلام خواهد شد (به اعتقاد من با توجه به سابقه شركت در اعلام سود و بودجه توليد، سود شركت سايپا ديزل براي سال 83 حدود 2500 ريال بازاي هر سهم مي باشد) با در نظر گرفتن P/E معادل 10 براي اين سهم قبل مجمع داريم: 10*1800=18000 ريال يعني حداقل 90 درصد بازدهي تا مجمع.

پيروز باشيد
منتظر نظرات و اطلاعات تكميلي دوستان هستم
ارادتمند
اقبال نيا
14/12/82
eqbalnia آفلاين است پاسخ با نقل قول