انتقاد مدیرعامل سابق صدرا از واگذاری پروژه ها با ترک تشریفات
نوش داروی خاتم هم صدرا را درمان نکرد
جلیل خبره از ارائه پروژه ها و طرح ها با ترک تشریفات به صدرا در شرایط فعلی گلایه دارد و تاکید می کند: زمان مدیریت من در این شرکت بدهی ها بسیار کمتر از رقم های اعلام شده در شرایط فعلی بوده است.در حالیکه در حال حاضر امکانانت در اختیار صدرا و مدیریتش بسیار بیشتر از امکاناتی است که در زمان مدیریت من در صدرا در اختیار بوده است .
اقتصاد>انرژی - قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء هم نتوانست صدرا را از بحران های موجود نجات دهد.با این حال مدیرعامل صدرا برای رساندن این شرکت به دوران طلایی سه سال فرصت می خواهد.فرصتی که با استناد به آمارهای موجود امید چندانی به همراه نخواهد داشت.
آذرجزایری: اوایل اردیبهشت ماه سال گذشته بلوک 51 درصدی صدرا به قرارگاه خاتم الانبیا فروخته شد و یک هفته پس از ان نیز فرمانده این قرارگاه وعده داد :صدرا تا آخرسال 88 متحول خواهد شد و تمامی پروژه های این شرکت به روال عادی باز خواهند گشت .
سردار قاسمی با زیرسوال بردن نحوه مدیریت حاکم بر صدرا تاکید کرده بود : اعمال مدیریت خاتم الانبیاء در این شرکت می تواند روح تازه ای را به کالبد این شرکت بدمد.این در حالی است که اردیبهشت ماه امسال فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء با ارسال خبری از سوی روابط عمومی خود به رسانه ها دولت را تهدید کرد تا در صورت آنکه چاره ای برای بدهی های صدرا اندیشیده نشود قرارگاه، صدرا را به دولت باز می گرداند.
این در حالی است که قرارگاه خاتم الانبیاء تنها زمانی می تواند این شرکت را واگذار کند که دولت به تعهداتش عمل نکرده باشد و یا سیاست های دولت موجب زیان خریدار شده باشد.
براین اساس تا زمانیکه این قرارگاه نتواند مشکلی درنحوه واگذاری پیدا کند این امر محقق نخواهد شد.
از سویی دیگر ، در حال حاضر از 700 میلیارد تومان بدهی صدرا سخن به میان است که البته خاتم الانبیاء معتقد است تمام این بدهی ها از زمان مدیریت قبلی به جای مانده در حالیکه مدیرعامل سابق شرکت صدرا در گفت و گو با 'خبرآنلاین'معتقد است :بدهی های صدرا به دلیل نحوه مدیریت حاکم بر این شرکت نبوده است.
جلیل خبره از ارائه پروژه ها و طرح ها با ترک تشریفات به صدرا در شرایط فعلی گلایه دارد و تاکید می کند: زمان مدیریت من در این شرکت بدهی ها بسیار کمتر از رقم های اعلام شده در شرایط فعلی بوده است.در حالیکه در حال حاضر امکانانت در اختیار صدرا و مدیریتش بسیار بیشتر از امکاناتی است که در زمان مدیریت من در صدرا در اختیار بوده است .
وی از ارائه پروژه با ترک تشریفات در شرایط فعلی به صدرا می گوید و انتقاد می کند : چرا زمانیکه من در صدرا بودم هیچ پروژه ای بدون ترک تشریفات به این شرکت داده نمی شد و ما باید حتما در مناقصه ها شرکت می کردیم اما امروز شاهد هستیم که اغلب پروژه های در اختیار این شرکت با ترک تشریفات داده شده است.
مدیرعامل سابق صدرا که حدود 20 سال مدیریت این شرکت را بر عهده داشته است از وضعیت فعلی حاکم بر نفت انتقاد می کند و متذکر می شود : پیش از این وقتی ما تقاضای پروژه ای را با ترک تشریفات داشتیم تاکید می شد صدرا به اداره کافی در اختیار دارد و باید فرصت را به دیگر شرکت ها داد اما چگونه است که امروز شاهدیم شرکت هایی وجود دارند که بیش از چند برابر ظرفیت خود بدون تشریفات کار در اختیار گرفته اند به طوریکه خود دیگر توان اجرای انها را ندارند و به دیگر شرکت ها واگذار می کنند.
به گفته خبره، بدهی صدرا در زمان خروج وی از صدرا 700 میلیارد تومان نبوده است .وی به اماری اشاره دارد که حاکی از ان است رقم بدهی صدرا در سال خروج وی از این شرکت حدود 560 میلیارد تومان بوده است.
وی که در سال 1386 پس از 20 سال میز زیاست صدرا را ترک کرده تاکید دارد : طی سه سال گذشته بدهی صدرا حدود 140 میلیارد تومان بر بدهی های صدرا افزوده شده است در حالیکه رقم فروش این شرکت و سود سهام آن نیز به شدت به نسبت دوران مدیریت وی کاهش یافته است.
براساس اظهارات مدیرعامل سابق شرکت صدرا،امارهای رسمی نشان می دهد در سال 87 فروش این شرکت 20 درصد فروش آن در سال 85 نبوده است .
خبره با استناد به همین آمار این سوال را مطرح کرد که اگر مدیریت وی مشکل داشته است چطور مدیریت بعدی طی سه سال نتوانسته صدرا را به دوران اوج برگرداندو روز به روز به زیان های این شرکت افزوده است؟
وی معتقد است : امارها به اندازه کافی از نحوه مدیریت وی دفاع می کند و وی نیازی به سخن گفتن ندارد.
اما در عین حال وی از نحوه برخورد کارفرما انتقاد دارد و متذکر می شود : سکوی نیمه شناور ایران-البرز که یکی از برگترین پروژه های شرکت صدرا بوده است به دلیل عدم پرداخت به موقع منابع مالی از سوی کارفرما با تاخیرهای زیاد مواجه شد اما در نهایت تنها صدرا زیر سوال رفت که در حال حاضر نیز نمونه این مساله در نفت بالاخص پروژه های پارس جنوبی چون فازهای 15،16 ،17،18 و ... ملموس است .
این در حالی است که پیش بینی می شد با توجه به آنکه قرارگاه خاتم الانبیاء پروژه های زیادی در اختیار دارد شرکت صدرا بتواند به دوران اوج خود باز گردد اما این روزها شاهد اختلاف هایی برای واگذاری این شرکت به دولت هستیم مساله ای که پاگیر بسیاری از واگذاری های دیگر نیز شده است .
این در حالی است که طی سه سال گذشته مدیریت صدرا را پس از خبره ، جدیدی برعهده داشته که البته این روزها شایعه برکناری وی و جایگزینی یکی از اعضای هیات مدیره این شرکت به جای وی به شدت مطرح است.
جدیدی در اخرین اظهارنظر خود در مورد وضعیت صدرا چندی پیش تاکید کرده است: در حال حاضر همچنان بدهی های صدرا به بانکها به قوت خود باقی است و ما ازسوی بانکها فشار زیادی را برای وصول مطالبات معوق متحمل می شویم .
اما با توجه به استهمال یکساله بدهی های شرکت به دنبال آن هستیم که هر چه سریعتر آنرا به اجرا در آوریم و با اجرای این مصوبه ، اقدامات قضایی علیه شرکت متوقف گردد و بار سنگینی از دوش شرکت و مدیران برداشته شود اما متاسفانه تا کنون موفق نشده ایم .
براساس اظهارات مدیرعامل صدرا، نزدیکترین پروژه صدرا فازهای 17 و 18 پارس جنوبی است اما این دو فاز نزدیک به یکسال است که در مرحله قرارداد قرار دارد و هنوز به عقد آن نینجامیده ولی پیگیر آن هستیم که هر چه زودتر این پروژه را به مرحله عقد قرارداد برسانیم
جدیدی در نهایت به ضعف های موجود در صدرا اعتراف می کند اما با این حال زمان سه ساله می خواهد تا شاید صدرا را به دوران طلایی باز گرداند:' صدرا برای رسیدن به دوران طلایی خود نیاز به دو تا سه سال زمان دارد و نمی توان یک شبه ره صدساله رفت '.