مدير خدمات امور سهام داري شركت سپرده گذاري مركزي و تسويه وجوه:
پرداخت سود از طريق" csd" راهي براي كاهش هزينه
مدير خدمات امور سهام داري شركت سپرده گذاري مركزي و تسويه وجوه، ويژگي سيستم دريافت اطلاعات، سيستم پورتفوی سهامداران و سيستم خدمات يكپارچه سهامداري را تشريح كرد و از مزاياي پرداخت سود شركت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار از طريق سپرده گذاري خبر داد.
پرداخت سود سالانه به سهام داران، از طريق شركت سپرده گذاري مركزي موجب كاهش هزينه هاي شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار ميشود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه(سنا)، مدير خدمات امور سهام داري شركت سپرده گذاري مركزي و تسويه وجوه، با بيان مطلب بالا گفت: با توجه به نرخ تازه مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار كه به سپرده گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه ابلاغ شده، شركتها براي دريافت خدمات از سپرده گذاري، كمترين هزينه ممكن را پرداخت مي كنند، بنابراين چنانچه شركتهاي پذيرفته شده در بورس نسبت به هزينه هاي بالاسري حساس باشند، به طور قطع طرف قرارداد سپرده گذاري مركزي خواهند شد.
ميثم كريمي با بيان اينكه تا كنون هيچ مرجعي در بازار سرمايه، اطلاعات صحیح و جامع مالي و ارتباطي از تمامي سهامداران بازار سرمايه را نداشته، گفت: این مساله موجب کاهش اثربخشی عملکرد شرکت سپردهگذاری در ارایه صحیح و سریع خدمات به مشتریان شرکتهاي طرف قرارداد ، یعنی سهامداران و شرکتهای پذیرفته شده در بورس، نارضایتی مشتریان و صرف هزینه بالاتر و زمان بیشتر برای ارایه خدمات و در نتیجه کاهش اعتماد و کاهش تعداد مشتریان ميشود.
وي ادامه داد: به همین دلیل نیاز به وجود سیستمی تحت وب برای دریافت، جمعآوری و نگهداری اطلاعات سهامداران و رسیدن به یک بانک اطلاعاتی جامع و صحیح از اطلاعات کلیه سهامداران احساس مي شود.
كريمي با بيان اينكه شركت سپرده گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه با بهره گيري از ظرفيتهاي دروني و استفاده از ابزار اينترنت، اقدام به طراحي چنين سيستمي كرده، تاكيد داشت: در این سیستم، سهامداران از طریق وب، امکان ورود و ویرایش اطلاعات شناسنامهای، ارتباطی، کدهای سهامداری و بانکی خود را دارند.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه سیستم این اطلاعات را نگهداری كرده و آنها را با اطلاعات موجود در سیستم پس از معاملات موجود پیوند میزند.
وي خاطرنشان كرد: با کمک این سیستم هرگاه برخی از اطلاعات سهامداران مانند اطلاعات ارتباطی از جمله آدرس و تلفن، اطلاعات بانکی مثل شماره حساب بانکی و ... تغییر کند، سهامداران میتوانند از طریق همین سیستم اطلاعات خود را ویرایش و بروزرسانی كنند تا همیشه بانک اطلاعاتی صحیح و قابل اطمینان از اطلاعات آنها وجود داشته باشد.
مدير خدمات امور سهام داري شركت سپرده گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه با اشاره به آدرس اينترنتي
www.csdiran.com ، گفت: سهام داران مي توانند با مراجعه به وب سايت شركت نسبت به تكميل مشخصات خود اقدام كنند.
سيستم پورتفوی سهامداران (IPS )
كريمي در خصوص سيستم پرتفوي سهامداران ابراز داشت: سپردهگذاري مرکزي، به سيستمي براي نمايش اطلاعات دارایی سهامداران نیاز دارد تا سهامداران برای مشاهده دارایی خود به شرکت یا کارگزاران مراجعه نکند. از همين رو يک سیستم تحت وب طراحی و پیادهسازی شد که در آن، کاربران مجاز پس از ابراز هويت ميتوانند از وضعيت سبد سهام، و ميزان دارایی و کارگزار خود در هر سهم مطلع شوند.
وي افزود: کاربران سيستم، سهامداراني هستند که با حضور فیزیکی در شرکت شناسه و کلمه عبور خود را دريافت میکنند و پس از آن میتوانند از طریق این سیستم به اطلاعات دارایی خود با یک روز تاخیر دسترسی پیدا كنند.
مدير خدمات امور سهام داري شركت سپرده گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه، گفت: کاربران سیستم امکان مشاهده اطلاعات آخرين پورتفوي، مشخصات و همچنين وضعيت پورتفوي سهامدار به تفکيک کارگزار را دارند.
سيستم خدمات يكپارچه سهامداري (ISS )
كريمي با اشاره به اينكه سامانه ISS ( سامانه خدمات يكپارچه سهامداري ) در شهريور ماه 87 و در راستاي ارايه خدمات سهامداري مشترك به سهامداران شركت هاي پذيرفته شده در بورس طراحي و به مرحله اجراي اوليه درآمد، گفت: آنچه در اين سيستم مشخصا به آن پرداخته شده سرويس دهي يكپارچه و به گستردگي تمامي خدمات سهامداري به هر يك از سهامداران شركت هاي پذيرفته شده در بازار هاي بورسي و فرابورسي است.
وي ادامه داد: به زبان ديگر تمام شركت هاي پذيرفته شده در بورس و فرابورس كه با شركت سپرده گذاري جهت دريافت خدمات سهامداري قرارداد بسته اند، به عنوان مشترك به اين سامانه وارد مي شوند.
كريمي با بيان اينكه امكان مديريت اطلاعات سهامداران تمامي مشتركان به صورت متصل به هم ديده شده است، تصريح كرد: از جمله امكانات اين سامانه، مدیریت اطلاعات ارتباطی و مالی سهامداران، مشاهده گردش حساب سهامدار، مدیریت اطلاعات مصوبات مجامع مشترکان، مدیریت اطلاعات سود، مدیریت اطلاعات افزایش سرمایه، تفویض اجازه کسر از مطالبات و اجازه فروش، مدیریت اطلاعات مشترکان، مدیریت سهامداران مشترکان، مدیریت اطلاعات فیش واریزی، دریافت اطلاعات سهام توقیفی، توثیقی، انسدادی و پرداخت سود حاصل از فروش افزایش سرمایه است.