به همت مدیریت و کارکنان در سال 88 رخ داد
رشد 11 درصدی فروش توسعه صنایع بهشهر نسبت به سال 87
مجمع عادی سالیانه شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع بهشهر روز پنج شنبه مورخ 89.4.24 راس ساعت 9:00 در محل سینما کانون برگزار شد
به گزارش خبرنگار بورس ، ترکیب هیات رئیسه مجمع با حضور آقای مهندس داداش به عنوان رئیس مجمع و آقایان احمد مهجوری و مجید هاتف به عنوان ناظرین به همراه دبیری آقای مقیم زاده شکل گرفت.
همچنین نماینده سازمان بورس و حسابرس نیز در جلسه مجمع حضور داشتند. در ابتدای جلسه عبدالحسین ثابت (مدیرعامل شرکت) به قرائت گزارش هیات مدیره ، پرداخت .
در پایان جلسه مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره و بازرس قانونی شرکت تصمیمات ذیل اتخاذ شد.
1- تصویب صورتهای مالی
2- تقسیم 200ریال به عنوان سود نقدی هر سهم
3- ابقاء موسسه حسابرسی هشیار بهمند به عنوان حسابرس و بازرس قانونی شرکت
4- انتخاب روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی و کثیر الانتشار
حاشیه مجمع:
ثابت مدیرعامل توسعه صنایع بهشهر هنگام قرائت گزارش هیات مدیره به مجمع نکات حائز اهمیتی را مطرح کرد. وی با اشاره به مطالبات معوق بانکها از شرکت بهپاک اعلام داشت که در فکر اصلاح ساختار مالی و سازمانی بهپاک هستیم تا بتوانیم راه را برای دریافت تسهیلات از بانکها باز نمائیم.
وی در ادامه بیان داشت: نمونه این تغییرات در شرکت به پخش صورت گرفته بطوریکه نسبت کارکنان فروش به کل پرسنل از 38 درصد به 69 درصد افزایش یافته تا شرکت با قدرت بیشتری در بازار حضور پیدا کند و این برنامه ریزی تا جایی است که 90 درصد پرسنل شرکت باید در بخش فروش فعال شوند و تنها 10 درصد کارهای پشتیبانی را انجام دهند.
این در حالی است که در سال 88 هر فروشنده تقریبا یک میلیارد تومان فروش انجام داده است.
ثابت افزود: بنا داریم از این پس محصولات سایر شرکتها را هم توسط به پخش توزیع کنیم بطوریکه اکنون 30 درصد سبد محصولات به پخش از شرکتهای خارج از گروه است و برنامه ریزی انجام شده برای شرکت به گونه ای است که باید شعبات زیادی در سراسر کشور ایجاد کند.
وی در خصوص عملکرد شرکتهای زیرمجموعه حاضر در صنعت قند و شکرگفت: نوسانات قیمت جهانی از 300 تا 750 دلار و تغییرات در تعرفه واردات شکر باعث شد که این شرکتها عملکرد خوبی نداشته باشند اما در عوض در شرکتهای شوینده توانستیم 19 میلیارد دلار صادرات انجام دهیم هرچند که پس از حذف یارانه ها در فروش پودر عملکرد خوبی نداشتیم.
ثابت در خاتمه بیان کرد: مهمترین هدف هیات مدیره اصلاح ساختار مالی توسعه صنایع بهشهریعنی تسویه وام های با بهره بالا است که بخش عمده ای از آن هم اجرا شده و از سوی دیگر وصول مطالبات به موقع نیز در دستور کار قرار گرفته است.
اعضای هیات مدیره:
پیام هیات مدیره:
مرور کلی بر جایگاه شرکت در صنعت و وضعیت رقابتی آن در سال مالی 1388
در حال حاضر شرکت توسعه صنایع بهشهر از لحاظ طبقه بندی بورس یک شرکت صنایع غذایی شناخته می شود اما از لحاظ فعالیت این شرکت یک شرکت سرمایه گذای بوده که عمده سرمایه گذاری های آن بر شرکتهای صنایع غذایی متمرکز می باشد . در حال حاضر شرکت توسعه صنایع بهشهر از لحاظ سرمایه و دارایی جزو 10 شرکت بزرگ بورسی می باشد.
بیان استراتژی شرکت:
طبق سند چشم انداز ، این شرکت می خواهد به عنوان یکی از سه شرکت سرمایه گذاری برتر از لحاظ ارزش بازار مطرح بوده و با جذب و مدیریت سرمایه در صنایع و خدمات سودآوری که دارای مزیت رقابتی می باشد با الویت خدمات توزیع، صنایع پایه ای، خدمات مالی،صنایع غذایی و بهداشتی، بالاترین ارزش را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.
مرور کلی بر عملکرد شرکت، میزان دستیابی به اهداف تعیین شده و دستاوردهای مهم در سال مالی 1388
· کنترل بر عملکرد شرکتهای سرمایه پذیر
نظر به لزوم اعمال کنترل بر عملکرد سرمایه پذیر و نظارت بر فعالیت آنان ، پیوسته گزارشات مورد نیاز در زمینه های مالی، اداری، حقوقی،پرسنلی و خصوصا تولید و فروش دریافت و پس از بررسی عملکرد و ارزیابی وضعیت با توجه به بودجه مصوب و برنامه ای از پیش تعیین شده ، انحرافات ، کاستی ها و مشکلات شناسایی و مورد پیگیری قرار گرفته است. در این میان سعی گردیده تا ضمن بهره گیری از رهنمودهای کارشناسان و مشاوران، تدابیر لازم جهت بهبود فعالیت ها و رفع تنگناهای شرکتهای مجموعه اتخاذ گردد.
· شناسایی موقعیت های مناسب سرمایه گذاری در بازار و اصلاح ساختار سرمایه گذاری ها
شناسایی مزیت های نسبی و مطلق کشور و حوزه هایی که می تواد به دلیل بهره مندی از امتیازات مالی، مالیاتی، مواد اولیه، منافع انسانی ، ... دارای مزیت باشد مورد توجه خاص سرمایه گذاری شرکت قرار گرفته است. مهمترین و اصلی ترین هدف شرکت کسب سود و تامین منافع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و نتیجتاً به حداکثر رساندن ثروت سهامداران شرکت توسعه صنایع بهشهر می باشد . در این راستا تغییرات انجام شده در سرمایه گذاری های شرکت طی سال 1388 در سه قالب سرمایه گذاری جدید، افزایش سرمایه در شرکت های سرمایه پذیر و سرمایه گذاری های فروخته شده به شرح زیر می باشد:
1. سرمایه گذاری جدید انجام شده
سرمایه گذاری های جدید بالغ بر 5 میلیارد ریال و عمدتا کوتاه مدت بورسی بوده است.
2. افزایش سرمایه با علی الحسابهای پرداختی از این بابت در شرکتهای سرمایه پذیر
شرکت بر اساس سیاست خود در راستای حفظ نفوذ و کنترل بر شرکتهای سرمایه پذیر و نیز افزایش توان بالقوه سودآوری، نسبت به ومشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر از محل مطالبات جمعا به مبلغ 449 میلیارد ریال اقدام نموده است.
3. سرمایه گذاری های واگذار شده
شرکت طی سال 1388 اقدام به واگذاری جمعا 57 میلیارد ریال از سرمایه گذاری های خود با قیمت 62 میلیارد ریال نمود که سودی بالغ بر 4.5 میلیارد ریال از این بابت عاید شرکت گردید. شایان ذکر است که مبلغ 10144 میلیون ریال سود سهام نیز از سرمایه گذاری های فوق الذکر شناسایی و دریافت شده است که بدین ترتیب با احتساب سود حاصل از فروش، بازده ای بمیزان 25.5 درصد داشته است.
· تمرکز بر سود عملیاتی در راستای کسب سود پایدار
شرکت در راستای ایجاد سودآوری پایدار ، تمرکز اصلی خود را بر سودآوری ناشی از سرمایه گذاری ها قرار داده است روند صورت های مالی سالهای اخیر شرکت نشان دهنده آنست که سود حاصل از سرمایه گذاری (بدون عایدات ناشی از فروش سرمایه گذاری ها) از رشد مناسبی برخوردار بوده و با تکمیل و به انجام رسیدن سرمایه گذای های جدید بهبود خواهد یافت.
· وصول مطالبات
طی سال 1388 بخش عمده ای از مطالبات شرکت از شرکتهای سرمایه پذیر که عمدتا مربوط به سهم سود از عملکرد شرکتهای سرمایه پذیر بوده است به حیطه وصول درآمد .
همچنین شرکت اقدام به تمهیداتی در خصوص وضول مطالبات معوق از سازمان امور مالیاتی شرکت از بابت اضافه پرداختهای مالیاتی سنوات 1375 الی 1379 نمود که قریب 27 میلیارد ریال آن در اوایل سال 1388 وصول گردید و اقدامات اجرایی در خصوص الباقی آن نیز در حال انجام می باشد.
· کاهش هزینه های شرکت
با توجه به تمهیدات انجان گرفته طی سالب 1388 هزینه های اداری و تشکیلاتی شرکت از میلغ 23 میلیارد ریال در سال 1387 به مبلغ 16 میلیارد ریال رسید و شرکت بدین ترتیب شاهد کاهشی به میزان 30 درصد در هزینه ای اداری و تشکیلاتی خود بود.
جایگاه شرکت در صنعت:
شرکت توسعه صنایع بهشهر (سهامی عام) از نظر بورس تهران جزو شرکتهای غذایی و یا به عبارتی بهتر هلدینگ صنایع غذایی می باشد با نگاهی به ترکیب سرمایه گذاری می توان دریافت که شرکت علاوه بر سرمایه گذاری در شرکتهای صنایع غذایی در صنایع دیگری چون تولید مواد شوینده و بهداشتی، ساختمان، پخش ، بانکداری و بیمه و پتروشیمی نیز سرمایه گذاری های قابل توجهی نموده است . فروش تلفیقی شرکت از مبلغ 10.331 میلیارد ریال در سال 1387 به مبلغ 11.449 میلیارد ریال در سال 1388 رسید که از رشدی برابر با 11 درصد برخوردار بوده است.
برنامه های آینده شرکت:
1. برنامه ریزی راهبردی و ترسیم چشم انداز آتی شرکت : شامل افزایش بهره وری و بازده دارائیها، تکمیل زنجیره های صنعت توزیع و مدیریت برند و ارتقاع سطح انگیزه ها
2. اهتمام به توسعه توانایی های مدیریتی در مجموعه از طریق انتقال تجارب، دوره های هدفمند در حوزه های برنامه ریزی کلان و عملیاتی شرکتهای مجموعه
3. حضور موثر در بازار سرمایه و تمرکز سرمایه گذاری در صنایع دارای مزیت نسبی
4. جابجایی سرمایه گذاری ها و تامین مالی سرمایه گذاری های جدید از طریق عواید حاصل از واگذاری برخی سرمایه گذاری های موجود در راستای دستیابی به صنایع دارای مزیت نسبی و تامین کسری منابع از طریق اخذ تسهیلات ارزان قیمت از سیستم بانکی