نمايش پست تنها
قديمي September 27th, 2010, 10:13   #2263
lastnight19
Senior Member
 
lastnight19's Avatar
 
تاريخ عضويت: Sep 2007
محل سكونت: چند کیلومتر اونور تر از خونمون
ارسالها: 4,312
تشکر: 2,703
تشکر از ايشان: 15,997 بار در 3,978 پست
lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)lastnight19 (سطح 9)
ارسال پيغام بوسیله Yahoo به lastnight19
0

راه اندازی بانک های سرمایه گذاری در کشور
انتشار حدود 9 میلیارد تومان اوراق ارزی و نیز حجم وسیعی از اوراق ريالی نیاز به ایجاد 20 شرکت جدید تأمین سرمایه را ضروری می سازد ، اظهار داشت : اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی و حجم بالای شرکت های قابل واگذار از سوی سازمان خصوصی سازی و همچنین تشکیل بیشتر صندوق های سرمایه گذاری و الزامات آنها ، نیاز به تعداد 10 بانک سرمایه گذاری دیگر را برای امور مشاوره ، افزایش سرمایه و یا در زمینه عرضه های اولیه و غیره بدیهی می سازد .
هر چند در راستای اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی ، ضرورت فعالیت شرکت های تأمین سرمایه برای تسهیل در واگذاری سهام دولت غیر قابل انکار است اما به نظر می رسد با گذشت سه سال از ایجاد اولین شرکت تأمین سرمایه در کشور هنوز به خدمات این شرکت ها به عنوان یک ابزار مالی قوی توجه چندانی نمی شود .


این مطلب در حالی است که اخیراً تعدادی از بانکهای کشور برای تأسیس شرکت های تأمین سرمایه به شورای بورس درخواست مجوز کرده اند که این خود می تواند گویای پی بردن مراکز اقتصادی کشور به جایگاه ویژه و کارآمد این شرکت ها به عنوان پل میان بازار پول و سرمایه باشد .

در همین ارتباط محمد آرام بنیار ، مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه امین در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ؛ به تشریح فعالیت های بانکداری و سرمایه گذاری در کشور پرداخت و اظهار داشت : فعالیت های بانکداری براساس نظام تأمین مالی و نظام بازار سرمایه به دو بخش بانکداری تجاری و بانکداری سرمایه گذاری تقسیم می شود که ابزار هریک از آنها در فرآیند عملیات خود به ترتیب از طریق وام وتسهیلات پرداختی و یا انتشار واراق بهادار و خدمات ناشی از آن شامل می شود .

وی ادامه داد : بانکداری سرمایه گذاری ( Investment Banking) به عنوان واسطه های مالی در یک بازار توسعه یافته اوراق بهادار که در کشور به عنوان شرکت های تأمین سرمایه معرفی شده اند با فعالیت هایی همچون تأمین سرمایه و پذیره نویسی ، عرضه اولیه مدیریت پرتفوی ، انجام سفارش های خرید و فروش مشتریان ، مشاوره ، ادغام ، تملک ، تغییر در ساختار های مالی ، انتشار اوراق اعم از صکوک ، اجاره یا ارزی ، اوراق مشارکت رهنی ، اوراق تجاری برای تأمین سرمایه در گردش و یا صندوق های سرمایه گذاری از قبیل سهام ، ارز ، طلا و پوشش ریسک آنها مجاز بوده و می تواند با نظارت سازمان بورس شروع به تأمین مالی برای این نهادها کند.

از اینرو در نظام بانکداری برای تأمین امور مالی شرکت ها (Corporate finance) و نیز ایجاد نقدینگی لازم برای فعالیت های جاری خود آن کسب وام های تجاری از بازار پول و یا انتشار اوراق بهادار از طریق بازار سرمایه ضروری است .


بدین لحاظ نبود بانک های سرمایه گذاری و همچنین ضرورت ایجاد و مدیریت ریسک انتشار اوراق مشارکت در حجم وسیعی از سرمایه گذاری ها نیاز اساسی به شرکت های تأمین سرمایه را ضروری می سازد از همین رو بانک های کشور تلاش دارند تا اینگونه شرکت ها با تعداد بیشتری ایجاد شوند .

این کارشناس ارشد بازار سرمایه با اعلام اینکه ، انتشار حدود 9 میلیارد تومان اوراق ارزی و نیز حجم وسیعی از اوراق ريالی نیاز به ایجاد 20 شرکت جدید تأمین سرمایه را ضروری می سازد ، اظهار داشت : اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی و حجم بالای شرکت های قابل واگذار از سوی سازمان خصوصی سازی و همچنین تشکیل بیشتر صندوق های سرمایه گذاری و الزامات آنها ، نیاز به تعداد 10 بانک سرمایه گذاری دیگر را برای امور مشاوره ، افزایش سرمایه و یا در زمینه عرضه های اولیه و غیره بدیهی می سازد .

عضو سابق هیأت مدیره شرکت بورس اوراق بهادار در برابر این سوال که با توجه به تغییر رییس سازمان خصوصی سازی و لزوم پیشبرد برنامه های اجرایی آن تا پایان سال 93 شمسی ، شرکت های تأمین سرمایه چه نقشی را می توانند ایفا کنند ؟ پاسخ داد : براساس موضوع بند 18 ماده یک و ماده 29قانون بازار اوراق بهادار ، شرکت های تأمین سرمایه در زمینه اصلاح ساختار مالی و آماده سازی شرکت ها برای انجام مراحل اولیه عرضه و همچنین مشاوره ، تأمین نقدینگی و یا ادغام و بسیاری از امور دیگر خدمت کرده و به عبارت بهتر می توانند مسیر خصوصی سازی را برای این سازمان یقیناً هموار تر نماید .


از طرفی با سپردن عملیات ارزش گذاری شرکت های قابل واگذاری ، رتبه بندی صحیحی از شرکت های تأمین سرمایه فراهم خواهد شد و علاوه بر آن عملیات بازاریابی بین المللی مفیدی خصوصاً برای عرضه های بلوکی ایجاد می شود .

در آخر نیز تعهد پذیره نویسی عرضه ها جایگزین روش منسوخ شده حراج بر اساس عرضه به قیمت ثابت یا ثبت ارزش دفتری می شود که منطبق با قانون بورس اوراق بهادار و سیاست های اصل 44 قانون اساسی نیزمی باشد و در نهایت عملکرد بهتری را برای سازمان خصوصی سازی رقم می زند .

وی در پایان با اعلام آمادگی شرکت های تأمین سرمایه برای عملکرد بهتر سازمان خصوصی گفت : تعهد زمانی تضمینی ، اصلاح ساختار و قیمت گذاری به همان میزان و با ابعاد بزرگتر تنها بخشی از توانایی هایی شرکت تأمین سرمایه در زمینه خصوصی سازی بوده و در حال حاضر نیز 50 پروژه که عمدتاً شرکت ها و هلدینگ های بزرگ سرمایه گذاری در کشور هستند با شرکت تأمین سرمایه امین قرارداد بسته اند و در این بین سازمان خصوصی سازی تنها با چهار شرکت از این نهاد تقاضای خدمت کرده است .
__________________
دیگه چه خبر؟
lastnight19 آفلاين است پاسخ با نقل قول