عدم پیروی مردم از درخواست رییس جمهور !؟
اکثر قریب به اتفاق افراد به یارانه های فوق به چشم مبالغی برای تأمین مصارف روزمره خود که با اجرایی شدن طرح هدفمندی قطعاً شاهد رشد فزآینده قیمت آنها خواهیم بود نگریسته و اعتقاد چندانی به سرمایه گذاری این وجوه در بخش های مختلف اقتصادی ندارند.
پیرو اجرای بخش اول طرح هدفمندی یارانه ها که با واریز مبلغ نقدی آن به حساب خانوارها عملی شده است ، همه منتظر زمان اجرای دقیق فاز دوم این طرح یعنی اصلاح قیمت کالاها هستند . اتفاقی که هر زمان رخ دهد، برداشت وجوهی که فعلاً در حساب خانوارها در بانک ها بلوکه شده است میسر گردیده و آنها قادر خواهند بود این مبلغ را به هر گونه و در هر جایی که تشخیص می دهند به مصرف برسانند.
در همین راستا بورس مطابق با روال معمول ، با طرح یک نظرسنجی در خصوص نحوه مصرف وجوه دریافتی از دولت بابت یارانه ها نظرات خوانندگان خود را جویا شد که مطابق با انتظار ، بیش از 73 درصد از شرکت کنندگان اعتقاد داشتند مبالغ دریافتی صرف خرید کالاهای مصرفی (روزمره) توسط افراد جامعه می شود .
پس از آن 12.21 درصد از 1851 شرکت کننده در نظرسنجی مذکور با رای دادن به گزینه سرمایه گذاری در بورس کمی برخلاف انتظارها عمل کردند ، زیرا مبلغ اندک در نظر گرفته شده برای واریز به حساب افراد به هیچ وجه برای سرمایه گذاری در بورس مکفی به نظر نمی رسد .
پس انداز وجوه در بانکها با 4.74 ، خرید طلا و سکه با 3.4، سرمایه گذاری در بخش مسکن با 3.01 ، خرید کالاهای بادوام (اتومبیل و . . .) با 1.67 و سرمایه گذاری در ارز با 1.23 درصد در رده های سوم تا هفتم این نظر سنجی هفت گزینه ای جای گرفته اند .
بنابراین همان گونه که از قبل نیز تصور می شد ، اکثر قریب به اتفاق افراد به یارانه های فوق به چشم مبالغی برای تأمین مصارف روزمره خود که با اجرایی شدن طرح هدفمندی قطعاً شاهد رشد فزآینده قیمت آنها خواهیم بود نگریسته و اعتقاد چندانی به سرمایه گذاری این وجوه در بخش های مختلف اقتصادی ندارند.
این در حالی است که رییس جمهور در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود از مردم خواسته بود که تا شش ماه از خرج کردن واریز نقدی یارانه ها در بازار کالایی امتناع کنند و در عوض با سرمایه گذاری این پول در بورس و دیگر بخش های اقتصاد ، دولت را در کنترل التهاب مقطعی بازار کمک نمایند!