نمايش پست تنها
قديمي June 9th, 2011, 14:44   #579
malhaland
Senior Member

malhaland's Avatar

تاريخ عضويت: Nov 2005
تشکر از ايشان: 328 بار در 82 پست
malhaland (سطح 1)malhaland (سطح 1)malhaland (سطح 1)malhaland (سطح 1)malhaland (سطح 1)
0

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله Zolgharnein نمايش نوشته ها
دوستان سلام.یک نکته رو من متوجه نمیشم اونم اینه که مثلا من قرار داد ابان رو فروختم مثلا به قیمت امروز 526 حالا تا موقع تحویل اگر قیمت بالا بره در حقیقت من تو آتی ضرر میکنم و هر روز از حساب من کسر میشه.میخوام بدونم که این مقدار رو من ضرر کردم یا بعد از تحویل به حسابم برمیگرده یا چیز دیگه ای هست که من متوجه اون نیستم.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
با سلام

قیمت امروز قراداد در بازار فیوچرز دو جزء دارد.

جزء اول قیمت سکه طرح جدید که مثلا 457 هزار تومان است.

جزء دوم اختلاف بین سکه قیمت امروز و قیمت سکه تحویل مثلا شهریورماه است.

یعنی اینکه کسی که اکنون سکه تحویل شهریورماه را 500هزا تومان می خرد انتظار دارد که در سررسید (انتهای آبان ماه) قیمت سکه از 500هزار تومان گذشته باشد.

همیشه قیمت قرارداد آتی با نزدیک شدن به سررسید قرارداد به قیمت سکه نزدیکتر می شود.

مثال: فرض کنیم قیمت سکه امروز 460 هزرا تومان ، قیمت سکه در پایان تیرماه 475 هزرا تومان، و قیمت سکه در پایان شهریور ماه 490 هزار تومان باشد.

با این فرض قیمت قرارداد آتی شهریور ماه را می توان پیش بینی کرد.

امروز: سکه 457 هزار تومان قیمت قرراداد شهریور 497 هزار تومان (اختلاف: 40 هزرا تومان)

پایان تیر: سکه 475 هزار تومان قرارداد شهریور 495 هزار تومان (اختلاف: 20 هزار تومان)

پایان شهریور: سکه 490 هزار تومان قرارداد شهریور 490 هزار تومان (اختلاف 0 تومان)

بنابراین اگر سایر عوامل را ثابت در نظر بگیریم کاهش اختلاف بین قیمت قرارداد و سکه به ضرر خریداران آتی است چون به مرور زمان این اختلاف کم می شود.

اگر اختلاف بین قرارداد و سکه از نرخ بازدهی بدون ریسک بازار بیشتر باشد، فرصت آربیتراژ به وجود می آید. یعنی یک فرد می تواند یک قرارداد آبان را بفروشد و 10 سکه بخرد. در سررسید نیز یک قرارداد آبان را بخرد و سکه های خود را بفروشد. تحت هر شرایطی در سرسید قرارداد وی ما به تفاوت قیمت سکه و قرارداد را سود خواهد کرد.

این اختلاف اکنون در قرارداد آبان ماه 70 هزار تومان است که 13% می شود. با احتساب 5 ماه فاصله تا سررسید قرارداد 13% اختلاف بدون کوچکترین ریسک مسلما برای آربیتراژگران مناسب خواهد بود.

امیدوارم که جواب سوال شما را داده باشم.
malhaland آفلاين است پاسخ با نقل قول
7 تشکر کننده از malhaland: